Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 25 dkg
kostka rosołowa 1 sztuka
natka pietruszka 1/3 pęczka
sok z połowy cytryny
sól do smkau
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w galarecie

Rybę gotować w 3 szklankach wody z dodatkiem liścia laurowego kostki rosołowej, soli oraz pieprzu przez 10 minut. Rybę wyjąć, pokroić w kostkę, wywar przecedzić przez sito. Dodać do niego sok z cytryny. Żelatynę rozpuścić w odrobinie zimnej wody, dodać do wywaru. Ostudzić. Rybę ułożyć w salaterka, dodać do każdej trochę posiekanej natki, zalać wywarem. Odstawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.09.2011 21:11
dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak