Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidowy w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone pomidory 1 kg
żółte pomidory 1 kg
główki czosnku 2
chilli 4
ocet 1 szklanka
olej 8 łyżek
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidowy w marynacie

Pomidory pokroić na cząstki, czosnek posiekać. Papryczki oczyścić i drobno pokroić. Czerwone pomidory wymieszać z czosnkiem, a żółte z chilli. Ocet połączyć z 2,5 szklanki gorącej wody. Zalewę posłodzić posolić do smaku. Na dno słoików wlać po 2 łyżki oleju, układać warstwami pomidory z czosnkiem oraz z chilli. Wlać zalewę, słoiki zakręcić. Pasteryzować około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 08.03.2012 09:42
super przepis:) szkoda tylko, że tak trudno kupić żółte pomidory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak