Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różany sernik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 4 sztuki
mąka 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki
ciasto serowe:
biały ser 70 dag
cukier puder 3/4 szklanki
masło 2 łyżki
jajko 3 sztuki
budyń śmietankowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
konfitury z owoców róży 3 łyżki
DODATKOWO:
poncz do nasączenia
polewa czekoladowa
konfitury z owoców róży

Przepis i sposób przygotowania na: Różany sernik

Ciasto:
Białka jajek ubić z cukrem na sztywno,delikatnie połączyć z żółtkami i przesianą mąką oraz proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do tortownicy i piec do 20min w temp.180st

Ciasto serowe:
Ser zmiksować z cukrem pudrem i żółtkami dodać , dodać budyń i proszek do pieczenia na koniec dodać konfitury różane ,wymieszać i ostrożnie połączyć z pianą z białek,ciasto wylać do takiej samej tortownicy jak piekliśmy wcześniej biszkopt.
Piec w temp 180st,niestety ja zapomniałam popatrzeć na zegarek i musiałam to robić na oko .

Zimny biszkopt przekroić na dwa placki i dokładnie nasączyć ponczem,dolny placek posmarować konfiturą różaną,położyć na nim ciasto serowe które też posmarować konfiturą i przykryć drugim plackiem biszkoptowym,polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzyna124 19.10.2011 11:56
bardzo fajny sernik i zapewne smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak