Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 25 dag
czosnek 2 ząbki
koperek 1 pęczek
bulion warzywny 1/4 szklanki
śmietana 10 dag
sok z cytryny 1 łyżka
oscypki 2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z koperkiem

Czosnek i koperek posiekać. W rondelku zagotować bulion, dodać czosnek, koperek, śmietanę, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Zestawić z ognia, wlać sok z cytryny. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Oscypki zetrzeć na tarce. Posypać serem każdą porcję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.12.2011 21:26
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak