Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 dag
mleko 100 ml
jajko 1
olej
ser lazur 230 (srebrzysty)
ser lazur 230 (złocisty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ser w cieście naleśnikowym

Sery pokroić na pół. Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto naleśnikowe o konsystencji kwaśnej śmietany. Plastry sera obtaczać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak