Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt[nieduża]
cebula 5 szt
ryż 3/4 szkl
konfitura z czarnej porzeczki 4 łyżek
bulion w/g uznania
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z ryżem

Drobno pokrojoną cebulę ,podsmażyć na smalcu,kapustę drobno posiekać zmieszać z cebulą,przełożyć do naczynia emaliowanego,na wierzch nałożyć warstwę ryżu,dodać nieco konfitur z czarnej porzeczki,smalec i bulion,wszystko gotować na małym ogniu pod przykryciem około 5 godzin,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 27.10.2011 08:09
ciekawa jestem smaku, zapewne super
Magdalena80 25.09.2011 22:41
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak