Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korzenna wołowina ze śliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 gram
śliwki suszone 1 garść
cebula biała 1 sztuka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
imbir 2 cm
sos sojowy
czosnek
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: korzenna wołowina ze śliwkami

Kroki postępowania

1
Cebulę i śliwki posiekaj, przyprawy (oprócz soli)wymieszaj ze sobą
Krok 1 - korzenna wołowina ze śliwkami foto
2
Mięso dokładnie umyj i osusz, pokrój w paseczki.
Krok 2 - korzenna wołowina ze śliwkami foto
3
Mięso dokładnie natrzyj przyprawami, odstaw na chwilę
Krok 3 - korzenna wołowina ze śliwkami foto
4
Zetrzyj imbir, wrzuć na zimną patelnię, wlej trochę oleju i rozgrzewaj tłuszcz, gdy zacznie ładnie pachnieć, wrzuć mięso i podsmaż z każdej strony
Krok 4 - korzenna wołowina ze śliwkami foto
5
Dodaj śliwki i cebulę, wlej filiżankę wody lub bulionu, zmniejsz ognień, duś około 2 godzin od czasu do czasu mieszając.
Krok 5 - korzenna wołowina ze śliwkami foto
6
Gdy mięso będzie miękkie dopraw solą i sosem sojowym.
Krok 6 - korzenna wołowina ze śliwkami foto
7
Podawaj z ryżem, kuskusem, kaszą jaglaną
Krok 7 - korzenna wołowina ze śliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 08.06.2012 19:06
nietypowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak