Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa Babeczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl.
jaja 4 szt
cukier 20 dag
masło 20 dag
proszek do pieczeni 2 łyżeczki
śmietana 1/2 szkl.
cytryna 1 szt
kandyzowanej skórki pomarańczo 3 łyżki
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
banan 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa Babeczka

1. Utrzyj połowę cukru z masłem, dodając kolejno po 1 jajku.
2. Obierz banany ze skórki, rozgnieść widelcem,
3. Wymieszaj ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny,śmietanę i skórkę pomarańczy.
4. Dodaj masę po 1 łyżce do masy maślanej. (Ciągle ucieraj.)
5. Wymieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia.
6. Natłuszcz formę z kominkiem,
7. Wysyp tartą bułkę, przełóż do niej ciasto.
8. Piec około 45 minut w 200 C.
9. Ostudzić.
10. Wyjmij na talerz, polukruj, posyp skórką pomarańczy.
11. Odstaw w chłodne miejsce.

12. Gotowe !!! Smacznego !!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak