Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

patisony na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 40 dag
olej
czosnek 2 główki
papryczki chili 8 szt.
ocet 1,5 szklanki
sól 4 łyżki
patison kilka szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: patisony na ostro

Patisonom z dwóch stron zetnij końcówki. Warzywa zasyp solą, odstaw na 8 godz. Następnie zlej sok.
Rozetrzyj czosnek, oczyść paprykę. Dodaj je do patisonów, wymieszaj. Polej 8 łyżkami gorącego oleju. Odstaw na 2 godz.
Ocet zagotuj z cukrem i liściem laurowym. Polej patisony. Odstaw na 12 godzin. Często mieszaj.
Patisony przełóż do słoików, zalej marynatą, w której leżały. Pasteryzuj 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak