Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie w koniaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 szt.
wiśnie 8 szt.
migdały bez skórki 8 szt.
cukier 8 dag
laska wanilii 1 szt.
koniak 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie w koniaku

Brzoskwinie delikatnie natnij na krzyż, na 1 min. włóż do wrzątku. Przelej zimną woda, zdejmij skórkę.
Owoce rozetnij na połówki, usuń pestkę, a w zagłębieniach po niej umieść wiśnie nadziane migdałem.
Brzoskwinie i wanilię włóż do słoika, zasyp cukrem. Zalej koniakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak