Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Giuwecz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
papryka 4 szt
szczypiorek zielony 1 pęczek
zsiadłe mleko 2 szkl
jajko 4 szt
mąka 2 łyżki
bryndza 1/2 szkl
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Giuwecz

Cebulę i paprykę obrać ,pokroić w kawałki i obsmażyć,następnie na patelnię włożyć pokrojone pomidory i krótko dusić,jajka rozbić zsiadłym mlekiem,dodać łyżeczkę mąki,pokrojoną bryndzę i zalać to masą warzywa,całość zapiec w piekarniku,przed podaniem na stół polać roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak