Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczane zaciereczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 łyżka
mąka gryczana 2 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane zaciereczki

Mąkę pszenną i gryczaną dokładnie ze sobą wymieszać oraz z odrobiną soli. Następnie wlewamy wrzątek w takiej ilości aż mąka będzie go wchłaniała. Drewnianą łyżką ucieramy do czasu aż pokażą się pęcherzyki Ciasto powinno być twarde więc zostawmy je na jakiś czas by potem zetrzeć na tarce o dużych oczkach i gotować w mleku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 18.01.2013 08:07
dobre
bami 18.06.2012 20:29
Ciekawe :)
mic 17.01.2012 21:01
hmmmm.... ciekawe
mic 17.01.2012 21:01
hmmmm.... ciekawe
Justyna Jussstiii 11.10.2011 11:33
super
Justyna Jussstiii 11.10.2011 11:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak