Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikle I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper
Zalewa:
woda 2 szkl.
cukier 3 łyżki
ocet 10 % 3/4 szkl.
sól 1 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pikle I

ogórki umyć obrać i wydrążyć nasiona przy pomocy łyżki lub łyżeczki,pokroić na mniejsze kawałki osolić i odstawić najlepiej na noc,następnego dnia odcedzić na sitku z wody powkładać do umytych słoików do każdego słoika włożyć gałązkę kopru i zalać wcześniej przygotowaną zalewą szczelnie zakręcić słoiki i pasteryzować ok.15min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.03.2012 14:48
uwielbiam ogóreczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak