Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczonka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 1 kg
ziemniaki 1,5 kg
cebula 2 szt
marchew 2 szt
czosnek 4-5 ząbków
tymianek 1 łyżka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżka
sól, pieprz, papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonka

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na pół.
Marchew, cebule i czosnek obrać i pokroić na grubsze części.
Skrzydełka umyć, pokroić w zgięciach a najcieńsze elementy odłożyć i wykorzystać np. do zupy.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać pozostałe przyprawy i wszystko wymieszać. Wyłożyć na blachę i odczekać około 15 minut.
Piec w piekarniku nastawionym na 150 stopni 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 30.06.2012 19:06
tradycja ;)
ZEWA 02.12.2010 17:15
ja też ją lubię
eli_555 01.12.2010 17:36
pycha
Ewa104 04.11.2010 15:47
Pysznie wygląda.
mehia 24.06.2010 18:49
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak