Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi serowe po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
sól
Farsz:
twaróg 30 dkg
śmietana gęsta
sól
pieprz
szczypiorek usiekany 1 łyżeczka
Zasmażka:
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi serowe po mojemu

mąka wsypać do miski dodać szczyptę soli i wlewać wrzątek mieszać łyżką aby się nie sparzyć wody wlewać tyle aby powstała jednolita masa wyrobić ciasto i odstawić przygotować farsz w naczyniu rozgnieść twaróg lub zemleć dodać sól,pieprz,posiekany szczypiorek i śmietanę dokładnie wymieszać z ciasta wykrawać krążki szklanką nakładać farsz na środek i mocno sklejać ugotować w osolonym wrzątku od wypłynięcia ok.3min.wyjąć łyżką cedzakową i polać przygotowaną zasmażką z masła i tartej bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.11.2013 17:08
świetny smak pierogów
Rybciia 26.08.2013 12:16
lubię pierogi :-)
Wacław 24.05.2012 09:41
zjadłoby sie !
Teresa19 27.11.2011 17:20
super
Wafelek2601 27.09.2011 10:58
to ja poproszę porcję
1j1o1l1a1 25.09.2011 14:55
jeśli pierogi z serem, to robię na słodko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak