Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszeli 20 dag
pomidory 2 sztuki
siekana natka 2 łyżki
czarne oliwki 5 sztuk
kapary 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
skórka z cytryny
oliwki 5 sztuk
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z tuńczykiem

Makaron ugotuj al dente, zahartuj, od-| cedź. Pomidory sparz, obierz se skóry, § posiekaj. Cebulę obierz i pokrój na cienkie ^ | piórka. Tuńczyka odcedź i rozdrobnij wi- fi? j delcem. Do salaterki włóż makaron, po-§ midory, cebulę, tuńczyka, natkę, oliwki § i kapary. Wymieszaj składniki na sos, po-2 lej nim sałatkę, przemieszaj delikatnie. 2 Przed podaniem posyp parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak