Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z zielonym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 40 dag
rukola 10 dag
pietruszka zielona 1 pęczek
parmezan starty 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżki
słonecznik łuskany 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z zielonym sosem

1. Rukole i pietruszkę opłukać. Następnie posiekać. Obrać czosnek i również posiekać.
2. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić zieleninę i czosnek, mieszając krótko przesmażyć.
3. Ugotować makaron. Odcedzić i wymieszać z gorącym zielonym sosem. Posypać startym parmezanem oraz uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.11.2012 09:25
Super
dianix 01.08.2012 20:33
ja czasem jeszcze meiso dodawałąm
Anna152 03.04.2012 08:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak