Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś duszony w porach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 1 szt
por 1 szt
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
natka pietruszki wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś duszony w porach

Filet z łososia umyć i osuszyć. Natrzeć pieprzem i solą. Por pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać, pokroić w średniej grubości talarki i wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Obrać marchewkę i pokroić w drobną kostkę. Por, cebulę z natką i marchewkę położyć na filecie. Całość zawinąć w folię do pieczenia i wstawić do piekarnika o temp. 180 stopni na 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.02.2014 05:49
pyszna rybka
Anna152 03.04.2012 08:45
kocham łososia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak