Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z mięsem i twarogiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cisto na pizzę 1 op
mięso mielone 75 dag
włoszczyzna 1 pęczek
kukurydza 2 puszki
pomidory 30 dag
twaróg 30 dag
olej 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z mięsem i twarogiem

1. Ciasto na pizzę przygotuj wg opisu na opakowaniu. Odstaw do wyrośnięcia.
2. W tym czasie obierz włoszczyznę. Warzywa umyj i pokrój w kosteczkę, podsmaż na oleju. Dołóż mięso i smaż jeszcze 5 min. Przypraw solą i pieprzem. Kukurydzę osącz, pomidory potnij w plasterki, a twaróg grubo pokrusz..
3. Blachę posmaruj odrobiną oliwy. Wylep ciastem. Rozłóż na nim przygotowane składniki. Skrop pozostałą oliwą. Posyp ziołami. Piecz 25 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.01.2014 12:11
pyszny placek
olkaaa 27.10.2013 09:46
fajny przepis
kate.500 20.01.2013 12:55
ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak