Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritata z szynką prosciutto i czerwoną papryką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
prosciutto 4 plastry
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1/2 małej
parmezan starty 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fritata z szynką prosciutto i czerwoną papryką

Paprykę i cebulę kroimy w paseczki, doprawiamy szczyptą soli i podsmażamy na oliwie do czasu, aż zmiękną. Jajka roztrzepujemy ze startym parmezanem. Następnie na patelnię wylewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem, aż jajka się zetną. Na koniec możemy posypać omlet dodatkowa porcją żółtego sera i zapiec w piekarniku lub po prostu przewrócić fritetę na drugą stronę.
Przepis inspirowany programem kulinarnym Buddy’ego Valastro.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 11.04.2012 20:32
smakowicie się prezentuje ,
Lotar 04.11.2011 11:09
bardzo lubię friitatę
PaniMISIOWA 02.10.2011 14:08
Zamiast prosciutto można użyć zwykłej szynki, będzie zdecydowanie taniej :-)
Agnieszka_B 01.10.2011 19:38
Jeśli smakuje tak dobrze jak wygląda - to ja poproszę:)
Wacław 25.09.2011 21:46
pycha,ja tez lubie kuchnie włoską
Henryka2 25.09.2011 11:58
Pyszne śniadanko, choc nie ukrywam, że nie na każdą kieszeń.
halinka1011 25.09.2011 08:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak