Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane matiasami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2 łyżki
koperek 0,5 pęczka
matiasy 25 dag
ogórki konserwowe 15 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki
jogurt 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane matiasami

Nieobrane duże /jednakowej wielkości/ ziemniaki dokładnie szorujemy a następnie gotujemy ok. 30 min / do miękkości w dobrze osolonej wodzie.Odcedzamy i jeszcze gorące nacinamy dość głęboko wzdłuż, delikatnie rozchylamy by napełnić go farszem.Farsz: majonez mieszamy z jogurtem lub gęstą śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Koperek opłukujemy, osuszamy i drobno siekamy. Matiasy i ogórki kroimy w kosteczkę. Cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na ok. 30 min do lodówki. Tak przygotowanym schłodzonym farszem napełniamy ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 20.11.2012 16:46
ciekawy farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak