Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa brzoskwiniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 op
margaryna 1 kostka
cukier 3 łyżki
budyń śmietankowy 2 op
woda 3/4 szk
mąka ziemniaczana 1 łyżka
żółtko jajek 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Masa brzoskwiniowa

Z brzoskwiń odlać sok i zagotować z cukrem.
Budyń rozrobić w wodzie z żółtkami i mąką, dodać do gotującego soku i ciągle mieszając zagotować a następnie wystudzić.
Ucierać margarynę dodając po jednej łyżce budyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.01.2012 14:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak