Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg faszerowany chlebem razowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 szt
cytryna 1 szt
masło 4 łyżki
oliwa 0,5 szklanki
natka pietruszki 0,5 pęczka
chleb razowy 0,3 bochenka
mleko 0,5 l
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg faszerowany chlebem razowym

Chleb kroimy w paski i namaczamy w mleku a gdy zmięknie odciskamy. Natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Do chleba dodajemy natkę, czosnek, 4 łyżki oliwy i jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy.Pstrągi oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny a następnie nadziewamy farszem z chleba.Spinamy igłami do mięsa lub obwiązujemy nitką.Ryby układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy wiórkami masła i skrapiamy oliwą. Pomiędzy ryby wkładamy plastry cytryny i wlewamy białe wino. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 20.06.2012 22:03
super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak