Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet wiejski z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 30 dag
wieprzowina 15 dag
słonina 5 dag
bulion 1/2 szklanki
pieczarki 20 dag
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 2 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cząber
Majeranek suszony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet wiejski z soczewicy

Mięso i słoninę podsmaż, wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 10 min. Pieczarki usmaż na oliwie. Włóż do mięsa i chwilę podduś. Następnie wymieszaj z 2 łyżkami bułki tartej i odstaw.
Ugotowaną soczewicę, grzyby i mięso dwa razy przepuść przez maszynkę do mięsa, wymieszaj z jajkami, przypraw gałką muszkatołową, cząbrem, majerankiem, solą i pieprzem.
Formę żaroodporną wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Formę napełnij przygotowaną masą. Piecz ok. godziny w temp. 200 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno z pikantnymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.09.2011 22:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak