Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka otulona szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 1/2 kg
szynka w plastrach 20 dag
szczypiorek 1 pęczek
masło 1/2 kostki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka otulona szynką

Fasolkę oczyść, umyj. Zagotuj wodę, dodaj łyżkę soli i ugotuj fasolkę na półtwardo. Zalej ją zimną wodą. Szczypiorek sparz wrzątkiem. Porcje fasolki owiń w plastry szynki, zwiąż sparzonym szczypiorkiem i usmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak