Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
pieczarki 15 sztuk
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ryż 1,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety ryżowe

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i przesmażyć. Oprószyć solą i przestudzić. Dodać do ryżu. Cebulę obrać, drobno pokroić i dodać do masy ryżowej razem z tartą bułką. Wbić jajka, zarobić masę i doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi z masy formować krokiety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 18.10.2023 13:33
A czy można smażyć bez tłuszczowo na papierze do pieczenia
Doradca Smaku 18.10.2023 15:32
Bez smażenia na oleju nie osiągniemy chrupiącej panierki, a także jej złocistego koloru. Lepiej więc postępować zgodnie z przepisem.
zuzanna_z 30.12.2011 13:04
smaczne
Margo1 25.12.2011 10:56
pomysłowe
Margo1 25.12.2011 10:56
pomysłowe
anna186 26.11.2011 19:20
pyszne
aginaa 19.10.2011 16:21
pyszne
aginaa 19.10.2011 16:21
pyszne
katarzynka455 19.10.2011 12:43
lubię i ryż i pieczarki
Kasiax18 08.10.2011 14:57
pyszne
tomek18 28.09.2011 08:32
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak