Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
kostka rosołowa 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 3 sztuki
śmietana 1 łyżka
olej do smażenia
mąka wg uznania
ryż 2 (ugotowany na sypko)
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kiszonej kapusty

Kapustę posolić, ugotować, zostawić do ostygnięcia i odcisnąć. Cebulę obrać, połowę pokroić w drobną kostkę. Ryż, mięso, kapustę, cebulę połączyć. Wbić jajka i zagnieść masę Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Z masy formować podłużne gołąbki ci obtaczać je w mące. Obsmażyć na gorącym oleju. przełożyć do garnka. Kostki rozpuścić w wodzie i zalać gołąbki tak, by były zakryte buliony. Dusić pod przykryciem. 2 łyżki mąki rozprowadzić w wodzie. Wyjąć gołąbki. Dodać koncentrat i rozmieszaną mąkę. Zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę i wymieszać. Gorącym sosem polać gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 10.10.2013 14:11
zapowiada sie rewelka
Margo1 25.12.2011 10:58
super
Margo1 25.12.2011 10:58
super
Olaa 02.12.2011 09:40
ciekawe
katarzynka455 19.10.2011 12:46
ciekawe wyglądają smacznie
Beatris 25.09.2011 10:33
Takich jeszcze nie jadłam, a zapowiadają się smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak