Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś Marcińska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś sprawiona 4 kg
cebula 3 szt
czosnek 5 ząbek
rodzynki 3 łyżki
ziemniaki 60 dkg
jabłka 4 szt
Majeranek suszony Prymat
szałwia
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś Marcińska

Gęś opłukać,natrzeć solą,pieprzem i czosnkiem,ziemniaki obrać,pokroić w kostkę wymieszać z pokrojonymi jabłkami,posiekaną cebulą,podsmażoną na oleju,rodzynkami,łyżeczką szałwii i majeranku,solą i pieprzem,nadziać gęś ,otwór zaszyć,ułożyć gęś w blaszce,podlać wodą i piec 3 godziny w temp.200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 29.09.2011 09:51
rewelacja
halinka1011 24.09.2011 18:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak