Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70 dkg
koncentrat pomidorowy 1
wino czerwone wytrawne 1 szkl
bulion 1 szkl
olej
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
mrożona wloszczyzna 1/2 opak
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki domowe

Mięso pokroić w plastry , rozbić tłuczkiem i podsmażyć na oleju,po czym przełożyć do rondla,a dalej na tym oleju zeszklić włoszczyznę,następnie zalać bulionem i zagotować,przełożyć do mięsa, dodać koncentrat pomidorowy,podlać wino,dodać listek laurowy,ziele angielskie,doprawić solą i pieprzem,dusić bitki na wolnym ogniu60 minut,podawać z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 24.09.2011 18:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak