Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucha tarta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 4 łyżki
margaryna 1/2 kostki
żółtko jajek 3
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 2 łyżki
masło 1/3 łyżki
śliwki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Krucha tarta

Z mąki, cukru, proszku do pieczenia, śmietany, 2 żółtek, margaryny zagnieść ciasto. Włożyć do formy i piec 10 min. w temp. 180 stopni. Na podpieczony spód ułożyć połówki śliwek. Stopić masło z cukrem pudrem, połączyć z żółtkiem. Masą polać śliwki i piec dalsze 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak