Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 4 łyżki
cukru 4 łyżki
mleko 1 i 1/2 szklanki
czekolady 7 dag
jajko 4
masło do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: suflet czekoladowy

Dwa żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z maką. Postawic na małym ogniu i ciągle mieszając dodawać gorące mleko z rozpuszczoną w nim czekoladą. Gotujemy do zgęstnienia. Nastepnie ostudzić, dodać pozostałe żółtka, wymieszać. Z białek ubic pianę i delikatnie wymieszać. Rozlać do wysmarowanych foremek. Zapiekać w piekarniku 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 23.01.2011 10:00
super
PaniMISIOWA 22.11.2010 18:18
coś dla mnie!
Grażyna13 14.10.2010 12:45
To musi być pyszne !
Smakosz6 01.10.2010 16:26
mniam
Beata73 07.09.2010 17:03
szybki przepis na smaczny deser!
mamusia1 28.08.2010 22:52
ekstra deserek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak