Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 45 dag
jajko 2
bułki 2
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
starty ser 10 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko
mąka 4 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w panierce

Bułki namoczyć, odcisnąć. Wyrobić z mięsem i jajami, przyprawić, uformować klopsy. Ser z bułką tartą wymieszać. Klopsy obtoczyć z mące, jajku i serze z bułką. Usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak