Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki kapuściane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 1/2 kg
kaputa 1/2 główki
cebule 2
jaja 2
kajzerka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki kapuściane

Kapustę poszatkować, cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mielone mięso wymieszać z kapustą, dodać jajka, cebule i kajzerkę, przyprawy. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak