Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacho z krakersów

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 op
żółtko jajek 3 szt
cukier 1 szk
cukier waniliowy 1 op
mleko 5 szk
mąka 1 szt
masło 250 g
budyń waniliowy 2 op
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho z krakersów

Połowę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Resztę wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami i wlać do gorącego mleka cały czas mieszając.
Krem gotować kilka minut.
Na dnie wyłożonej folią aluminiową blachy ułożyć krakersy.
Wylać połowę kremu budyniowego.
Rozłożyć osączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Przykryć pozostałym kremem.
Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy.
Schładzać kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 05.08.2011 13:35
super
ronald88 05.08.2011 13:35
super
ronald88 05.08.2011 13:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak