Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka leśniczego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 30 dag
cebula 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
otarta skórka z cytryny 3 łyżeczki
masło 3 łyżki
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
sól 1 szczypta
bulion 3 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. rozgniecionych
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka leśniczego

Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w cienkie krążki. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Masło rozgrzać na patelni i obsmażyć wątróbkę ze wszystkich stron, wyjąć i przechowywać w cieple. Na pozostałym na patelni tłuszczu zrumienić cebulę, dodać ogórek, skórkę cytrynową, wino, jałowiec i bulion. Dusić chwilę, aż sos nieco zgęstnieje. Dodać śmietanę, wymieszać a następnie chwilę gotować, doprawić pieprzem i solą. Sos połączyć z wątróbką. Podawać z bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.04.2015 07:26
ciekawy pomysł na wątróbkę
novita26 13.01.2012 16:04
fajna
Wanda6 01.09.2011 22:59
zawsze jakaś odmiana, warto wypróbować
agnieszka214 16.04.2011 06:27
fajne
AgaS10 11.02.2011 21:01
hihi i sreberka mu się jeszcze nie skończyły?
szajba2 01.01.2011 15:05
a leśniczy siedzi i zawija te sreberka ...
Kasia77
Kasia77 05.12.2010 17:19
ciekawy przepis
Pajecznik 22.11.2010 16:12
podchodze z bardzo dużym dystansem do wszystkich rzeczy zatytułowanych \"leśniczego\", \"gajowego\" itp., bo zazwyczaj nie mają one nic wspólnego z kuchnia myśliwską.
Anna189 11.08.2010 19:37
wątróbka dla leśniczego z cielęciny chyba z żubra
Barbara55 06.07.2010 13:29
zostawić leśniczego w spokoju

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak