Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na chrupiąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
mleko 3 łyżki
olej 1 łyżka
mąka ziemniaczana 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej
Czosnek suszony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na chrupiąco

Skrzydełka podzielić na części. Posypać czosnkiem, solą, pieprzem i papryką. Mleko, olej, łyżkę mąki i łyżeczkę proszku do pieczenia wymieszać. Posmarować skrzydełka. Resztę proszku, mąki, po szczypcie przypraw wsypać do torebki. Włożyć do niej skrzydełka, potrząsnąć, by panierka przylgnęła. Skrzydełka usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak