Płonące banany

Płonące banany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1 szt
  • pomarańcza

    1 szt
  • rodzynki

    10 dag
  • masło

    6 łyżek
  • cukier puder

    3 łyżki
  • cukier wanilinowy

  • goździki

    3 szt
  • banan

    6 szt
  • rum

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane banany przekrawamy wzdluż.ciskamy sok z cytryny i pomarańczy.Roztapiamy masło na patelni.Wykładamy banany i smażymy na złoto ok 2 minut z każdej str. Posypujemy owoce cukrem pudrem, wlewamy sok.Wsypujemy cukier wanilinowy, goździki i rodzynki. Zagotowujemy.
Na oddzielnej patelni ogrzewamy rum.Zapalamy i polewamy banany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sloneczko222

04.09.2010 17:53
Hmmmmmmm coś dla mnie:) Pyszny deserek:)

rosik93

24.06.2010 17:33
BArdzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat