Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Elusi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
bakłażan 1 szt
cukinia 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
rozmaryn 2 gałązki
pomidor 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Elusi

Bakłażana pokroić w grubą kostkę, przełożyć na durszlak i posolić. Po upływie pół godziny dokładnie opłukać, by pozbyć się goryczy, która wypłynie razem z sokiem. Paprykę upiec w mocno nagrzanym piekarniku aż skórka się przypiecze. Obrać, wyrzucić gniazda nasienne i zmiksować na pastę. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy. Wyjąć z garnka i na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę, czosnek i posiekane zioła. Dodać mięso i bakłażana. Dusić dodać pomidory i pastę z papryki. Całość dusić t aż mięso zmięknie. Cukinie pokroić w kostkę, dodać do garnka, dusić jeszcze Posiekać 2 ząbki czosnku i garść natki pietruszki, zetrzeć skórkę z jednej cytryny i wszystko wymieszać. Podawać z pęczakiem, posypane czosnkiem, pietruszką i skórką cytrynową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Irenkass 13.03.2012 15:41
mniam
SmakolykiJoanny 24.09.2011 15:34
Pyszny ten gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak