Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaj 7 szt
margaryna 1 szt
cukier 1 szkl.
mąka 2 szkl.
mak 1 szkl.
kakao 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z makiem

1. Ucieraj masło i cukier.
2. Powoli dodawaj jajko i mąkę z proszkiem.
3. Podziel ciasto na 3 części.
4. Do jednej dodać maku, do drugiej kakao.
5. Do prodiża dodajemy najpierw ciasto białe, później ciasto z makiem i kakaowe.

Gotowe ! Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak