Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka razowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka owsiana 20 dag
mąka razowa 20 dag
mąka z 3 zbóż 20 dag
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1,5 op
fruktoza 10 dag
oliwa 4 łyżki
szklanka wody lub mleka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka razowe

Mieszamy maki , wbijamy jajka.Dosypujemy proszek, fruktozę, killka kropli oleju oraz oliwę. Wyrabiamy ręką, dolewając wodę lub mleko. Ciasto powinno być rzadkie. Odstawiamy przykryte na ok. 20 minut.Robimy małe wałki i kładziemy na blachę. Pieczemy po 10 minut z każdej strony w temperaturze 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak