Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka malinowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 300 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 g
woda 2 szklanki
cukier 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka malinowa

Wyciśnij z umytych i obsuszonych malin sok.przecedzić go i wlej do garnka.Żelatynę rozpuść w 3/4 szklanki wody ciepłej,dodaj cukier wymieszaj i dolej resztę wody.kiedy się zagotuję ,dodaj sok z malin wymieszaj i zdjąć z ognia.Przelej do salaterek i odstaw w chłodne miejsce

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.01.2012 07:43
brzmi bardzo smakowicie
mic 01.01.2012 12:30
super, Najlepszego w NOwyk Roku;)
Chojłówna 24.10.2011 15:30
łakocie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak