Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerstwego chleba z kapustą i bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 0,5 główki
bulion 1 l
masło 0,5 kostki
bryndza 0,5 kg
natka pietruszki 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz ziarnisty 4 ziarna
chleb żytni 0,5 czerstwy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerstwego chleba z kapustą i bryndzą

Ser i chleb kroimy w kostkę. Kapustę drobno szatkujemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych i pieprzu ziarnistego oraz niewielkiej ilości wody. Po ugotowaniu przyprawy wyjmujemy. W garnku układamy warstwami kapustę, ser, chleb. Całość zalewamy bulionem, posypujemy wiórkami masła i gotujemy na małym ogniu ok. 5-8 min. Wszystko dokładnie mieszamy i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 20.01.2012 00:21
pomysłowa zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak