Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony oscypek w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 0,5 kg
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia
papryka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony oscypek w panierce

Oscypek kroimy na plastry grubości ok. 1 cm. Każdy plaster posypujemy mąką, zanurzamy w jajku i obtaczamy dwukrotnie w bułce tartej wymieszanej z mieloną papryką. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 17.03.2012 10:45
uwielbiam oscypka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak