Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane papryki w sosie pomidorowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 5 szt.
papryka żółta 5 szt.
cebula biała 2 szt.
karczek 60 dag
sos pomidorowy 400 ml
sól do smaku
ryż brązowy 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane papryki w sosie pomidorowym

Ryż gotować w osolonej wodzie 30 minut. Wyjąć, przestudzić.

Karczek oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Połączyć z ryżem, drobno pokrojoną cebulą oraz przyprawami: do mięsa mielonego, czarnym pieprzem oraz solą.

Z papryk odkroić \"czapeczki\". Usunąć gniazda nasienne i wszystkie białe części. Papryki napełnić przygotowanym farszem mięsno ryżowym. Przykryć odłożonymi czapeczkami i ciasno ułożyć w garnku (jedna obok drugiej). Zalać sosem pomidorowym. Dusić pod przykryciem 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 03.11.2011 11:19
pychotka
pawel6 25.10.2011 20:44
Ja też chętnie zjadłbym taką paprykę:)
jolajka 12.10.2011 07:47
lubimy to!!!
Gosia40 05.10.2011 14:46
Uwielbiam faszerowane warzywa
Katarzyna/kate1980 03.10.2011 22:06
fajnie wyglądają
Nina7 03.10.2011 11:12
Wyglądają fantastycznie:)
aguus 28.09.2011 07:29
Prezentują się wyśmienicie!
Iwusia 24.09.2011 23:56
pycha
agnieszka137 23.09.2011 23:19
apetyczne:)
1j1o1l1a1 23.09.2011 22:45
narobiłaś mi smaka, aż zapisałam sobie, żeby jutro kupić paprykę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak