Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z okonia 60 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
czosnek 4 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 0,5 l
sok z cytryny 1 łyżka
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól do smaku
imbir starty 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń z imbirem

Filety kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, papryką ostrą i słodką. Dymkę oczyszczamy i drobno siekamy. Czosnek drobno siekamy. Do dużego garnka wlewamy szklankę bulionu, wkładamy rybę, dodajemy dymkę, czosnek i imbir. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 min. Wlewamy resztę bulionu, doprawiamy do smaku solą i paprykami, dolewamy resztę bulionu. Rybę przekładamy na półmisek i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak