Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kulki bankietowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
natka 1 pęczek
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej
sezam do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kulki bankietowe

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą,musztardą,koncentratem pomidorowym,bułką tartą,jajkiem,posiekaną natką,solą ,pieprzem oraz majerankiem do smaku,z masy mięsnej formować kulki wielkości orzecha włoskiego,panierować w sezamie i smażyć na złoty kolor na oleju,podawać można z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak