Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brzoskwiń i migdałów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

posiekane migdały 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt
cukier 4 łyżki
brzoskwinie 0,5 kg
wino czerwone 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brzoskwiń i migdałów

Brzoskwinie sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie usuwamy pestki i kroimy w kostkę, posypujemy posiekanymi migdałami. Przygotowujemy sos: żółtka ucieramy z cukrem na puch, następnie dolewamy wino i mieszamy. Sosem polewamy owoce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 25.05.2012 09:44
Co za pyzsności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak