Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z ryby 6 szt
cytryna do skropienia
oliwa 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
natka 1 pęczek
koperek 1 pęczek
parmezan starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod pierzynką

Filety opłukać ,skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem i odstawić ,następnie wymieszać bułkę tartą z parmezanem,posiekanymi ziołami ,roztartym czosnkiem i skórką z cytryny,dodać oliwę,filety przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć przygotowaną masą,zapiekać w piekarniku przez około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.08.2014 12:12
fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak