Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z papryką w sosie sałatkowym greckim

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
oliwa 3 łyżki
woda 3 łyżki
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z papryką w sosie sałatkowym greckim

Z kapusty pekińskiej usunąć wierzchnie liście, a resztę poszatkować. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Dodać do kapusty.

Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy połączyć z wodą i oliwą z oliwek. wymieszać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 04.10.2011 11:56
Super przepis!
Nina7 02.10.2011 20:20
Prezentuje się bardzo apetycznie:)
aguus 27.09.2011 12:41
Smaczny dodatek do obiadu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak