Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
ser żółty 150 g
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Plastry schabu dobrze rozbić młotkiem do mięsa.
Oprószyć schab solą i pieprzem.
Ser żółty pokroić w grubsze słupki.
Jajko roztrzepać z sola i pieprzem.
Na każdym plastrze schabu, ułożyć słupek sera.
Zwinąć roladki w cygaro, panierować w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć w głębokim i rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na złoty kolor.
Dosmażyć na wolnym ogniu przez parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 29.09.2011 17:20
muszę zrobić
madzialena19 23.09.2011 20:27
dobre roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak